Anmälan om försäljning och servering av folköl

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Välkommen att anmäla försäljning och servering av folköl i Södertälje kommun!

Har du för avsikt att börja sälja folköl? Då måste du anmäla det till enheten för serveringstillstånd innan verksamheten påbörjas. Det gör du enklast via vår e-tjänst nedan. Du kan också anmäla via en blankett som du finner till höger på denna sida.

När du företräder ditt företag så kan du använda din egen e-legitimation för att logga in i e-tjänsten. E-legitimationen bevisar att det är du som gör ansökan.

Anmälan om försäljning är kostnadsfri, men kommunen tar ut en årlig tillsynsavgift. Tillsynsbesöken görs varje år och då gör vi tillsammans med er en genomgång av gällande villkor.
 

Villkor för försäljning av folköl

  • Verksamheten ska bedrivas i en lokal som r avsedd för stadigvarande verksamhet med livsmedel, samt att försäljning av matvaror bedrivs i lokalen.
  • Folköl får inte säljas till ungdomar under 18 år
  • Den som bedriver detaljhandel eller servering av folköl är skyldig att utöva tillsyn över försäljningen (egentillsyn) och utarbeta ett lämpligt program för detta. I programmet ska det framgå former för identitetskontroll, vem som är ansvarig för verksamheten och hur personalen informeras om försäljningsbestämmelserna.
     

Hämta dina företagsuppgifter
I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.
 

Anmälan via blankett
Vill du hellre anmäla via blankett så kan du skicka eller lämna in blanketten till:

Post- och besöksadress:
Södertälje kommun
Tillståndsenheten
Campusgatan 26
151 89 Södertälje

Behandling av personuppgifter

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa